A következőkben röviden tekintsük át egy vállalkozás szemszögéből a gépjárműpark-kezelés kiszervezésének alapvető okait:

 • Likviditás
  flottakezelés használatával, havi díjfizetés mellett, termelésbe állítható az autópark. Nem szükséges a vállalkozás pénzeszközeinek jelentős igénybevétele beruházások révén és eladósodás sem jelentkezik egy esetleges hitelfelvétel miatt. A vállalkozás pénzügyi mutatóit nem terheli az autópark-kezelő cégen keresztül beszerzett járműpark.

 

 • Üzemeltetés
  A vállalkozásnak nemcsak az autóvásárláshoz szükséges pénzeszközök elkülönítése jelenthet problémát, hanem az autófenntartással együttjáró költségek és feladatok menedzselése is (munkaerő-, szakértelem-igény). A flottakezelés során mindezen feladatok nem a vállalkozást terhelik, hanem a flottakezelő céget, amely szakképzett munkaerővel rendelkezik. Kapcsolatai, autóparkjának volumene miatt sokkal kedvezőbb feltételű szerződéseket köt beszállítóival, legyen szó akár szervizről, biztosításról, bankról.

 

 • Idő, pénz, munkaerő takarékosság = FLOTTAKEZELÉS
  flottakezelő cég a szolgáltatásait ugyan meghatározott díjért végzi, de ez a vállalkozás számára kedvezőbb, mintha az adott szolgáltatásokat saját nevében rendelné meg és a gépjárműpark üzemeltetésének menedzselésére saját alkalmazottat foglalkoztatna, azaz az autópark-kezelés kiszervezésével
   munkaerő, munkaidő és pénz spórolható.

 • Árbevétel növekedés, presztízs
  A
   flottakezelésbe vett haszongépjárművekkel a vállalkozás bővítheti termelését: úgy növelheti árbevételét, hogy a járművek a flottakezelési díj kitermelésén felül hasznot hoznak a vállalkozásnak. flottakezelés révén a vállalkozás tagjai olyan márkájú, felszereltségű autót használhatnak, amelyhez más konstrukcióban nem biztos, hogy hozzájuthatnának. Egy cég presztízséhez az is hozzátartozik, hogy vezetőik, alkalmazottaik milyen autót használnak. 

 

 • Költségek elszámolhatósága, tervezhetősége
  flottakezelés havi díja teljes egészében költségként elszámolható.
   A flottakezelésen keresztül bérelt járművek kötségigénye a futamidő végéig pontosan tervezhető. 

 

 • Kockázatmentes autózás, szállítmányozás
  flottakezelés révén a vállalkozás igényeinek megfelelően 2-3-4 évente megújuló autópark, illetve az autók folyamatos szakszervizelése, karbantartása, szervizelési időre a csereautó biztosítása, országúti segélyszolgálat és egyéb szolgáltatások garantálják a vállalkozás számára a megbízható, folyamatos termelést, autóhasználatot.

Előnyök

 • A gépjármű használatáért fizetett bérleti díj költségként elszámolható.
 • A bérleti díj utáni Áfa személygépjármű esetén is visszaigényelhető.
 • A díjban foglalt szolgáltatások (szervizszolgáltatás, gumicsere, stb.) utáni Áfa, a céges használat arányában visszaigényelhető.
 • A gépjármű üzemeltetésével kapcsolatos költségek előre kalkulálhatók, a ráfordítások egyenletesen oszlanak el.